TÜ Öğrenci Dekanlığı Hakkında

Trakya Üniversitesi Senatosunun 14 Nisan 2023 ve 8 sayılı toplantısında alınan 4 sayılı kararla Üniversitemizde de öğrenci dekanlığı kurulmuştur. Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Senatosunun faaliyetlerinin de bağlı olduğu Dekanlık, Üniversitemiz Türkan Sabancı Kültür Merkezi giriş katında hizmet vermektedir.

Web sayfası:https://ogrencidekanligi.trakya.edu.tr/
eposta adresi: ogrencidekanligi@trakya.edu.tr
Instagram: Trakya.ogrenci
X: @TrakyaOgrenci

Öğrenci dekanlıkları (Dean of Students) yurtdışı ve yurtiçindeki üniversitelerin bir kısmında, öğrencilerin üniversite yaşamlarında daha iyi ve kaliteli bir yerleşke hayatı geçirmelerine yardımcı olmak üzere oluşturulmuş birimlerdir. Rolleri kuruma bağlı olarak değişebilen, çok çeşitli sorumlulukları kapsayan öğrenci dekanlığının öncelikli hedefleri arasında öğrencilerin sorunlarına çözüm bulabilmek, akademik başarılarına katkı sunabilmek ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edebilmelerini sağlamaktır. Bu doğrultuda öğrenci dekanlığının sıkı ilişkiler ve iletişim kurduğu üniversite birimleri arasında öğrenci işleri daire başkanlığı, sağlık, kültür ve spor daire başkanlığı, kariyer merkezi veya benzer isimlerle kurulmuş diğer birimler bulunmaktadır.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Bu içerik 01.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 218 kez okundu.